Tage Pihl Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tage Pihl Rasmussen (født 10. oktober 1926 i Vester ÅbySydfyn) idømtes 15. oktober 1965 ved et nævningeting i Odense fængsel på livstid for sædelighedsforbrydelse mod og drab af den 7-årige mindreårige skolepige Mona Rasmussen fra Hvidkilde vest for Svendborg. Strafudmålingen stadfæstedes af Højesteret.

Pigen forsvandt 20. august 1964 ved 11-tiden på vej til skolebussen og efter en større eftersøgning fandtes liget af hende først 25. september i en sø, over 20 km fra hendes hjem. Liget lå i to papirsække, og undersøgelser viste, at hun havde været udsat for en sædelighedsforbrydelse og sandsynligvis var blevet kvalt. Drabet omtaltes som Mona-sagen.

Uddybende Uddybende artikel: Mona-sagen

Papirsækkene og en frotteklud var med til at fælde den på drabstidpunktet 37-årige familiefar og hovmester Tage Pihl Rasmussen fra lokalområdet, som i eftersøgningen var under mistanke, fordi han tidligere havde været mistænkt for sædelighedsforbrydelser.

Rasmussen blev benådet og prøveløsladt efter 12 års fængsel i slutningen af 1977, men 14 år senere forgreb han sig på en 12 årig evnesvag pige og idømtes 8 måneders fængsel for seksualforbrydelsen. Efter løsladelsen tog han navneforandring.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]